Mijn grote inspiratiebron

Napoleon Hill (1883- 1970) was een beroemde Amerikaanse auteur en grote beïnvloeder op het gebied van de sleutel tot succes en persoonlijke prestaties. De meeste mensen kennen Napoleon Hill van de 17 sleutels tot persoonlijk succes en zijn bestsellers The Law of Succes (1928) en Think and Grow Rich (1937), waar meer dan 20 miljoen exemplaren van zijn verkocht. Het prachtige is dat de door Napoleon Hill ontwikkelde sleutels of principes tot persoonlijk succes anno 2020 nog in volle omvang van toepassing zijn. Ik vertaal zijn 17 sleutels naar mijn leefwereld. Kijk wat ze voor jou kunnen betekenen. 

Lees meer »

Leren als transitie-strategie

Deze titel vraagt een nadere uitleg. Er zitten drie belangrijke begrippen in: leren, transitie en strategieLeren doe je op school, in een cursus of tijdens een seminar. Leren doe je meestal in je eentje. Leren doe je thuis en vooral in bepaalde periodes van je leven. Maar het ‘leren’ in deze titel is hybride op of in je werk, overal en continu. Straks meer hierover.

Lees meer »

Waarom is continu aanpassen zo moeilijk

We ondervinden het allemaal. Dat het heel lastig is bij een eenmaal ingeslagen weg die goed voelt, toch door de omgeving of omstandigheden gedwongen te worden een andere weg in te slaan. Soms een zijweg, soms zelfs een totaal andere richting. Om er dan weer snel achter te komen dat ook deze gekozen weg kleine of grote aanpassingen nodig heeft.

Lees meer »