Mijn grote inspiratiebron

Gepubliceerd op 10 juli 2020 om 10:48

Napoleon Hill (1883- 1970) was een beroemde Amerikaanse auteur en grote beïnvloeder op het gebied van de sleutel tot succes en persoonlijke prestaties. De meeste mensen kennen Napoleon Hill van de 17 sleutels tot persoonlijk succes en zijn bestsellers The Law of Succes (1928) en Think and Grow Rich (1937), waar meer dan 20 miljoen exemplaren van zijn verkocht. Het prachtige is dat de door Napoleon Hill ontwikkelde sleutels of principes tot persoonlijk succes anno 2020 nog in volle omvang van toepassing zijn. Ik vertaal zijn 17 sleutels naar mijn leefwereld. Kijk wat ze voor jou kunnen betekenen. 

 

De 17 sleutels tot persoonlijk succes (wordt nog nader uitgewerkt)

1. Ontwikkel vastbeslotenheid

Ze noemen het ook wel volharding. De basis van volharding is wilskracht. Wilskracht en verlangen zijn, als ze goed worden gecombineerd , een onweerstaanbaar paar om een gesteld doel te bereiken. De doelen die ik voor mijn leven in gedachten had/heb zijn mede hierdoor hun realisatie al bijna voorbij. Ik wilde en wil de wereld een stukje beter maken door mij dienstbaar op te stellen. Het voor mezelf en de medemens iets aantrekkelijker te maken. Eerst als therapeut en later als adviseur die met twee benen -samen met anderen- in de modder ging staan om hun omgeving mooier en prettiger te maken. Zo ook om een harmonisch gezin te creëren waar de liefde voor elkaar de boventoon voert. Maar en vooral een authentiek lerend en groeiend persoon te blijven die door een goede balans in geven en nemen dierbare vriendschappen in stand wil houden. 

2. Gebruik het brainstormprincipe

Het samenwerken tussen mensen heeft mij altijd gefascineerd. Goed samenwerken is HET middel om gestelde doelen te bereiken. Met open geest, wil en hart samen na te denken en te zoeken naar invulling van kansen of het tekkelen van een probleem. Samen brainstormen zonder oordelen is hierbij een belangrijke methodiek. 

Wetenschappelijke studies en tests hebben bewezen dat mensen die in perfecte harmonie samenwerken aan een gemeenschappelijke doel meer bereiken dan één persoon alleen. "Alleen ga je sneller maar samen kom je verder", is een belangrijk Afrikaans gezegde. In 2011 schreef ik samen met Guus Scholten en Chris kempen het boek 'Kristallen van Samenwerken'.

In het boek schrijf ik bijvoorbeeld een hoofdstuk met als titel: 'Het onbespreekbare bespreekbaar maken'. Ik houd een pleidooi om zeker aan het begin van een samenwerkingsproces veel aandacht te besteden aan het intensief leren kennen van de samenwerkingspartners. Graag verwijs ik naar de website van ons boek www.kristallenvansamenwerken.nl

3. Ontwikkel een aantrekkelijke persoonlijkheid

Dit principe kan een belangrijk voordeel zijn in je dagelijkse leven. Doelen en prestaties kunnen veel makkelijker worden gerealiseerd als je met mensen (bv. partners) werkt waar makkelijk contact mee te maken is en die plezierig zijn om mee te werken. Volgens Napoleon Hill zijn er 25 persoonlijkheidseigenschappen waar je aan kan werken.

4. Gebruik toegepast vertrouwen

Het principe van toegepast vertrouwen is de wens en de plannen die moeten worden omgezet in iets tastbaars. Daarom heb je een aantal realistische doelen nodig om deze tastbare resultaten te behalen. Dit is een essentieel principe, gedreven door een manier van denken, houding en vertrouwen.

5. Leg een 'kilometer' extra af

Dit principe is duidelijk. Hoe meer moeite een partner doet om een doel te bereiken, hoe sneller en beter het zal worden bereikt. Ook de wet van compensatie (beloningen komen in ruil voor de daden, gedachten en woorden) is goed om op te nemen in je prestatie mindset.

6. Gebruik georganiseerde individuele inspanning

7. Cultiveer een creatieve visie

8. Oefen zelfdiscipline

9. Organiseer uw denken

10. Leer van fouten 

11. Concentreer uw aandacht

12. Schep persoonlijk initiatief

13. Beheers uw enthousiasme

14. Budgetteer uw tijd en geld

15. Maak een gewoonte van gezond leven

16. Profiteer van kosmische gewoontekracht

17. Ontwikkel een positieve geesteshouding

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.