Over Wijnand

Creëren doe ik graag en een uitdaging vind ik niet vervelend. Nu vooral als fine-art fotograaf en beginnend amateurschilder. Soms adviseer ik collega's uit mijn beroepsmatig verleden. Mijn visies, beelden en meningen leg ik graag vast in boeken of anderszins voor inspiratie van mijzelf en anderen. 

Mijn talenten

Fotografie

Mijn goede vriend Louis schreef eens:

Wijnand kijkt anders naar het leven om hem heen, hij vangt beelden en legt ze vast in vervagende kaders. Ontdekt dwarsverbanden en inspireert daarmee anderen. Hij zoekt de grenzen van zijn camera en rekt ze ook op om zijn eigen grenzen te verleggen. 

Fotografie is mijn passie, een van de rode draden in mijn leven. Een mooi leven, waarin ik, gedreven vanuit mijn immer aanwezige nieuwsgierigheid en scheppingsdrang, de ander mee wil laten genieten. Anderen inspireren en ook oog te hebben voor de schoonheid om ons heen. Een schoonheid die wellicht niet altijd direct zichtbaar is, maar die ontegenzeggelijk alom aanwezig is.

Ik ben opgeleid als all-round fotograaf die het leuk vindt om (low-budget) opdrachten uit te voeren in vriendschappelijke samenwerking en af en toe vrij werk te maken. Ik vind fotograferen op lokatie of in de natuur heel ontspannend maar ik vind het ook prettig te werken in de geborgenheid van mijn kleine (mobiele) studio. 

Samen met Louis Hilgers maakte ik het fotoboek 'Zuid-Limburg heel even van mij alleen'

Advieswerk

Door mijn voormalig advieswerk voor de (lokale) overheid bij adviesbureau BMC en mijn directeurschap van de stichting Digitale Overheid heb ik veel kennis en kunde kunnen opbouwen over Future Work Skills. Ik volg de trends op de voet. Op verzoek denk ik graag nog mee over  ontwikkelingen en initiatieven over dit thema. 

Amateur schilder

Fotograferen en kunstschilderen liggen dicht bij elkaar. Sinds enige tijd ben ik mij aan het bekwamen in de teken- en schildertechnieken. Mijn uiteindelijke doel is om beide kunstuitingen te gaan combineren. 

Boeken

Samen met Guus Scholten en Chris Kempen schreef ik in 2011 het boek Kristallen van Samenwerken. 

Samen met Hans Hoornstra produceerde ik het boek 'Digitale Intelligentie' - Wat je moet weten, leren en doen in een digitaal verbonden samenleving.

Mijn beroepsleven

Ik, Wijnand (1949), ben van origine groepstherapeut en bedrijfskundige. Mijn laatste part-time job -tot september 2019- was directeur van de stichting Digitale Overheid/Academie. Ik werkte daarvoor ook met veel plezier ruim 40 jaar bij en voor de overheid. Hier lag mijn speerpunt vooral op de dynamische verbinding tussen de mens en de technologische ontwikkelingen.

Prive 

Ik ben getrouwd met Nelly, heb een dochter Fraukje met schoonzoon Chrisstan en een zoon Koen met schoondochter Margot en 5 kleinkinderen Herre, Ise, Gijs, Bente en Sebas. Ik ben super trots op mijn gezin.